Voorstellen

  Ik ben in 1957 geboren, als 4de, jongste kind, een vroege Ram met ascendant Leeuw (Westerse astrologie). Hierin zou je veel vuur verwachten, dit heb ik in veel niet geleefd. Vanuit mijn opvoeding heb ik niet de ruimte ervaren om mij ten volle neer te zetten. Hierdoor sloeg ik naar binnen. Lang heb ik er over gedaan om me te bevrijden van dit juk en mijn Kracht, mijn Liefde en mijn dadendrang vorm te geven. Dit was en is in mijn leven mijn grootste zoektocht geworden. Ik ben onconventioneel, actief, creatief, super gevoelig, en ik sta op eigen benen. Mijn eigen ‘willen’ te kennen, aan mijzelf trouw te zijn en te blijven, mezelf in liefde te omarmen en vandaar in niet weten de wereld te omarmen is de opdracht die ik in dit leven heb meegenomen. Ik heb dit vaak als niet gemakkelijk, maar wel als heel leerzaam ervaren. Het heeft me doen zoeken, ont-dekken, en helpen groeien in wie ik nu ben. Al vanaf heel jong heb ik het dualistische in mij van aanpassing versus eigenheid ervaren; een gevoel van gespleten, niet heel zijn was het resultaat. Daarom ben ik via allerlei werk- en leerervaringen de weg van heling in mijzelf aangegaan.

In mijn werkzame leven heb ik ervaring opgedaan in verschillende vormen van hulpverlening en onderwijs. Ik heb gewerkt in de drugshulpverlening, de psychiatrie, met verstandelijk- en met lichamelijk gehandicapten. Na mijn 35ste ben ik in het onderwijs verder gegaan met kinderen van 12 t/m 25 jaar in speciaal onderwijs en MBO opleidingen. De laatste jaren werk ik in het middelbaar onderwijs met psychiatrisch belaste kinderen in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. Ik heb daarin veel menselijks gezien in openheid en in afweersystemen. Ik coach daarin op proces niveau en ondersteun de overstap van afhankelijkheid naar eigenaarschap, naar eigen benen. Dit schenkt mij veel voldoening en verrijkt me nog dagelijks.

Zowel in werk als in persoonlijke groei ben ik steeds weer langs nieuwe wegen de verdieping in gegaan, waarin ik eerst dacht dat ik trucjes diende aan te leren om meer grip te krijgen op mijn bestaan. Inmiddels heb ik geleerd dat het daar niet over gaat. Ik heb mijzelf verkend, langs vele werkmethodes: astrologie, massagevormen, magnetiseren, the Work of Byron Katie, dans, Een Cursus In Wonderen, Opstelling van het Verlangen, tarot, ademwerk, meditatie, healing, reading, Ayahuasca enz.; allemaal gereedschap om mijn Zelf, mijn Eigenheid, meer te omarmen. NU zijn het inmiddels mijn vrienden, mijn gereedschap, mijn helpers om thuis bij mijn 'Zelf' te komen en te blijven. Tegenwoordig omarm ik het ‘niet weten’  en mijn kanaal zijn als doorgeefluik voor het ‘licht’.

* * *

Vertraag en ervaar, en vertraag nog meer, opdat deuren zich kunnen openen - uit zichzelf -zonder dat ze geforceerd behoeven te worden, .... zonder dat schatten weggehaald dienen te worden.
Vertraag en ervaar zodat die schatten zichzelf laten zien en er dan voor alles en iedereen zijn.
Opdat we er geen 'van mij' sticker meer op plakken, hoeven te plakken omdat we bang zijn iets kwijt te raken en alles als bron voor iedereen bereikbaar gaat zijn.
Vanuit die rust en vanuit die overvloed maakt het niet uit wat de uiterlijke omstandigheden lijken te zijn.
Daar komen we samen en daar zijn we 'thuis'.
Dat is de weg van mijn Hart…